Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Indiase Raita: Een Frisse Yoghurtsaus

Indiase Raita: Een Frisse Yoghurtsaus

Heb je een heerlijk en pittig Indiaas gerecht bereid? Dan is een Indiase Raita onmisbaar als een frisse en zurige tegenhanger. Het heeft de eigenschap om de pittigheid af te blussen. Gebruik onderstaand recept om een heerlijke raita te maken en jouw Indiase maaltijd compleet te maken.

Daarnaast is de raita ook heerlijk op bijvoorbeeld een broodje shoarma.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Total cooking time 10 min.

Preparation 5 min.

Cooking time5 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

5 persons

Supplies

  • Bakpan
  • Kom

Ingredients

  • 2 theelepels olie
  • 1/2 theelepel geraspte gember
  • 1 1/2 theelepel komijn
  • 2 tomaten, gesneden en zonder zaden
  • 1 komkommer, geschild en gesneden
  • 2 kleine rode uien, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 1/2 kop (circa 250 ml) yoghurt
  • zout naar smaak

Bereiding

  1. Snij de tomaten klein en de komkommer in plakjes.
  2. Snij de uien en knoflook fijn.
  3. Doe de olie in een pan en bak kort de gember en de komijn.
  4. Laat dit vervolgens afkoelen.
  5. Doe de overige ingrediënten (tomaten, komkommer, rode uien, knoflook, yoghurt en zout) in een kom en roer het geheel goed door elkaar.
  6. Voeg vervolgens het komijn-gember mengsel toe en meng dit goed.
  7. De salade voor gebruik even een uur laten afkoelen zodat de smaak goed kan intrekken.

Leave the first comment

Review Indiase Raita: Een Frisse Yoghurtsaus